Hei eg lurte på nå nåreg nettop er fylt 13 år om eg kan bruke ein vape hvis eg har lov av foreldrene mine?

Mann, 13 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

I Norge er det 18-årsgrense på e-sigaretter uten nikotin. Du har altså ikke lov å bruke e-sigarett når du er 13 år.

E- sigaretter med nikotin har også 18-aldersgrene og er ikke lovlig å selge i Norge. Det ble forøvrig vedtatt nye regler for e-sigaretter i 2016, disse er antatt å trå i kraft ila. 2018 men har ikke gjort det pr. nå. Inntil videre er nikotinholdige e-sigaretter kun lovlig i Norge gjennom legemiddellovgivningen jf. forskrift om tilvirkning og import av legemidler. Det betyr at det bare er de som skal bruke det som hjelp til å slutte å røyke som har lov til å ha det.

Hvis du eller foreldrene dine vil lese regelverket finner dere det på denne siden til Helsenorge.