Veldig kort fortalt. Dame med nydiagnostisert ADHD. Venter på time hos psykiater for medisinering. Regner med å komme inn snart. Har det særdeles vanskelig med meg selv og strever med kraftige humørsvingninger, elendig følelsesregulering, deprimert,impulsiv osv osv. Endte med å begynne å ta 200mg tramadol daglig ( fikk de av en venn for lenge siden). Har tatt en tablett daglig i 3 uker nå. De hjelper mot humørsvingninger,angst og uro. Vet at dette ikke er lurt. Forsøkt slutte men opplever sterke hodepine, vond kropp,nedtur, agressivitet, tristhet +++++. Hva i alle dager skal jeg gjøre? Holder ikke dette ut. Har i tillegg et barn som skal til utredning for adhd i august. Vår relasjon er i ferd med å ødelegges da vi streves sånn. Vi er i dårlig humør hele tiden.

Kvinne, 34 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Du bør ta kontakt med legen som har henvist deg til psykiater og fortelle om bruken. Du må uansett være fri fra slike medikamenter når du skal behandles for ADHD.