Hei.
Jeg har brukt Tramadol i flere år etter en ryggoperasjon i 2013 ( 4 år)

Har nå i et år hatt veldig mye bivirkninger, kvalme, svimmelhet, ukontrollert svetting,  hodepine, munntørrhet, søvnproblemer, tinnitus, piping i ørene.   Har prøvd å trappe ned fra 4 ( daglig) til 2 ( en om morgenen, en om kvelden)  dette gir umiddelbart etter bare noen timer voldsomme abstinens symptomer.  Jeg ble så lei alle bivirkningene at  nå 17 mai gikk jeg tom og bestemte meg for å slutte.  Det har vært 5 forferdelige dager og absinensen bare øker, svimmelhet, kvalme, dårlig mage,  søvnløse netter, prikking og nålestikk over hele kroppen,  voldsom angst og uro og svetting, veldige muskulære smerter  og kramper i ben, feber følelse hele tiden, ukontrollerte frysninger, hetetokter.  Så ille at jeg har problemer med å jobbe. Bil kan jeg ikke kjøre.

Hva skal jeg gjøre? Holde ut? Trappe ned?

Jeg har virkelig ikke lyst til å ta fler pga av alle bivirkninger.  Kroppen min har reagert veldig negativt på Tramadol siste 6 mnd.

Hvor lenge vil jeg ha så voldsomme abstinenser,  jeg er nå også rød i huden og sover ikke om natten.

Mann, 53 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Felleskatalogen anbefaler ikke brå avslutning av Tramadol/Nobligan, men nedtrapping over tid. Plagene du beskriver er kjente plager i forbindelse med avvenning fra opioider, og vil gå over. Hva du skal gjøre videre må du diskutere med legen din.