Hei! Kjæresten min har vært rusavhengig før, men er nå rusfri (han sier det selv, og behandlerne hans sier det samme). Men, han sliter med noen medfødte diagnoser (bipolaritet) som gjør at han kan få angstanfall. I det siste har han fått Sobril, 25 mg, og jeg synes han virker kjeeeeempesløv. Vi tok et glass vin og mens jeg pludret videre over maten, virket det som om han ble helt superstein. Er det sobrilen som gjør det? Han virker mye mer innesluttet nå enn før han fikk medisinene. Jeg vil ikke mistenkeliggjøre ham, men det er akkurat som om han har forsvunnet inn i seg selv. Kan sobril gjøre det? Eller er det noe annet?

Kvinne, 40 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

I følge Felleskatalogen er døsighet ikke en uvanlig bivirkning av Sobril og vil normalt avta etter noen dager. Det anbefales også at man ikke drikker alkohol da medikamentet påvirker/forsterker effekten av alkohol, tildels i ganske stor grad. Hvis bivirkningen i form av sløvhet ikke gir seg anbefaler vi at at kjæresten din tar kontakt med legen for å se om han bruke et annet medikament som fungerer bedre.