Begynte med Sobril 15mg x 2 i januar pga en depresjon. Brukte det fast i mange uker. Ble dessverre avhengig og ble satt på en 10 ukers nedtrappingsplan. Hadde veldig mye angst og uro i denne perioden. Nå er det en uke siden jeg tok den siste tabletten og har ennå angst og uro. Hvor lang tid vil dette ta før kroppen er seg selv igjen? Takknemlig for svar.

Kvinne, 54 år fra Vestfold


RUStelefonen svarer:

Det er normalt å oppleve abstinensplager etter å ha gått av Sobril, selv etter forsiktig nedtrapping. Hvor lang tid det tar, vil variere en del fra person til person. Sannsynligvis vil du gradvis merke en bedring i løpet av noen uker etter slutt, ettersom du har brukt dette i forholdsvis kort tid – men dette er altså kun et grovt anslag. Skulle abstinensplagene mot formodning vedvare lenge, kan du vurdere å snakke med helsepersonell.