Eg har alltid vori usikker, sengevætar til eg var 8-9 år. Og den skamma! Onkelen min kom alltid på besøk om sommaren, og eg trur eg var 10 år da eg fekk smaka ein liten tår av likør han hadde med seg. For ei oppleving! Eg slappa heilt av og hadde det så godt.
Seinare i livet har eg missbruka alkohol. Nærmast daglege doser som svært få har merka, berre eg sjølv.
Har vel ein slags allergi for alkohol. Eg har hatt nokre gode opplevingar av rusen, men det straffar seg etterpå.

Mann, 83 år fra Telemark


RUStelefonen svarer:

Det er flere som opplever både positive og negative sider ved alkohol, så du er ikke alene om å ha et todelt forhold til det. Vi ser ikke at du stiller noe spørsmål, men skulle du ønske hjelp med alkoholproblemer kan du få det ved å kontakte legen din, som kan henvise deg videre.  Ellers takker vi for at du ville dele historien din med oss og ønsker deg velkommen til å kontakte oss igjen.