Jeg er på nedtrapping på subxzone og begynter på norspan forrige onsdag. Fikk i dag beskjed at prøven jeg tok på torsdag var positiv på opiater, noe jeg IKKE har tatt i det hele tatt.
Jeg er helt fortvilt å skjønner ingenting, jeg vet jo at jeg ikke har tatt dette men skjønner så klart at ingen her av personalet på rusbehandlingen blir å tro meg da alle sier at de ikke har tatt noe ved positiv prøve. Er det noe måte at plasteret kan slå ut som opiater? Det vistes ikke på hurtigstick tatt på fredag å heller ikke
På urinprøven tatt mandag før jeg fikk plasteret så jeg skjønner absolutt ingenting!
Har bedt om utvidet prøve men det tar noen dager å hater å gå å føle meg mistrodd for noe jeg IKKE har gjort. Takker for svar.

Kvinne, 32 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Ja, i noen tilfeller vil Norspan (eller mer spesifikt virkestoffet buprenorfin) kunne slå ut som opiat/opioid. Dette vil avhenge av hva slags type prøve som har blitt utført. I noen tilfeller vil buprenorfin inngå i en opioid-gruppe, som f.eks. i basispakken fra St. Olavs hospital (avdeling for klinisk farmakologi). En utvidet prøve vil riktignok kunne skille buprenorfin fra øvrige opiater/opioider.