Jeg lurte på hva man kan gjøre det best mulig for å stoppe en rusavhenging, hva kan vi gjøre??

Kvinne, 16 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det er ett ganske vanskelig spørsmål å svare på fordi svaret vil være individuelt. Det er heller ikke sikkert at  den som er rusavhengig nødvendivis ønsker å stoppe. Den som har problemet med rus må som oftest selv ønske å stoppe for at det skal skje en forandring. Er det barn/ungdom kan det iverksettes tiltak med tvang, mens er det en eldre person, er det vanskeligere. I spørsmålet ditt skriver du lite om personen det gjelder, alder på personen, hva som er gjort og hvor stort problemet er etc.  Skriv gjerne inn til oss igjen med litt mer utfyllende informasjon, chat med oss ,eller ring oss på 915 08 588. Du kan også lese på våre sider «Bekymret for noen».