Jeg lurer

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg lurte på hva man kan gjøre det best mulig for å stoppe en rusavhenging, hva kan vi gjøre??

Kvinne, 16 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det er ett ganske vanskelig spørsmål å svare på fordi svaret vil være individuelt. Det er heller ikke sikkert at  den som er rusavhengig nødvendivis ønsker å stoppe. Den som har problemet med rus må som oftest selv ønske å stoppe for at det skal skje en forandring. Er det barn/ungdom kan det iverksettes tiltak med tvang, mens er det en eldre person, er det vanskeligere. I spørsmålet ditt skriver du lite om personen det gjelder, alder på personen, hva som er gjort og hvor stort problemet er etc.  Skriv gjerne inn til oss igjen med litt mer utfyllende informasjon, chat med oss ,eller ring oss på 915 08 588. Du kan også lese på våre sider «Bekymret for noen».

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.