Hei. Vil veldig gjerne ha et svar på om det finnes nye metoder og spore GHB i urin. Moren til barnebarnet mitt bruker GHB ofte og mye. Hun leverer urinprøver 2 ganger i uken, pluss at det skal tas stikkprøver. Vet hun har «korka» kvelden før hun skal ta urinprøve. Hun har ikke kontakt med barnet sitt, men hun er i gang
med og prøve og få han tilbake. Så BV følger henne opp, men de har ikke klart og spore GHB ennå, dessverre.
Er det nye metoder for og spire GHB?
Takknemmelig for svar

Kvinne, 9 år fra Østfold


RUStelefonen svarer:

GHB kan påvises i urin 6-12 timer etter inntak. Det finnes imidlertid ikke immunologisk screeningmetode(hurtigtest) for GHB, så for å oppdage GHB må det tas en spesifikk kromatografisk analyse. Hvis du mistenker at det ikke blir testet for GHB kan du sende en bekymringsmelding til legen hennes, og/eller til barnevernet.