Jeg fungerer relativt bra i jobb, mellomleder i en voksende kjent bedrift. Det involverer sene arbeidsdager, av og til intens / stressende prosesser og tidsfrister. Jeg har også et rus og alkoholproblem, det stjeler tid og jeg føler ofte jeg går rundt med ‘tåke’ i hodet. Selv om jeg bestemmer meg for å drikke mindre klarer jeg ikke holde tilbake når jeg først drikker. Er veldig sosial har generelt mye planer og livet går i et høyt tempo. Klarer ikke si nei til ting. Hvordan kan man få hjelp? Er redd for gruppeterapi og kan helst ikke ta fri fra jobben.

Kvinne, 35 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Det finnes mange ulike hjelpetiltak, og langt ifra alt er gruppeterapi. Du kan oppsøke fastlegen din å få en henvisning til en form for behandling som kan passe for deg. Tenk gjerne gjennom hva du tror kan hjelpe deg best på forhånd, så kan du forklare dette til legen. Vi kan også tipse om våre sider «Forberedelser til å slutte med alkohol» og «Tips til moderasjon».