Hei . Har et lite spørsmål med tanke på antabus . Det er ikke farlig og spise slik medisin som har godt ut på dato ? Jeg tenker at noe / en del av virkning i dem kanskje bare har forsvunnet ? Blir litt mye Øl her om dagen ser du og den drikken får meg stadig i litt problemer, så begynner bli nokså lei av dette her . Jeg fikk av min lege slike Naltrexone 50mg mot alkohol sug og jeg holdt meg edru fra 7 juni 2017 men dem slutta og virka på meg så sprakk litt den 19 januar i år . Vil ikke tilbake til fastlegen og spør etter antabus siden det blir mye mas og jeg blir satt i kontakt med A senter Osv . Så store problemer har jeg ikke så vil klare dette selv . Fikk en boks antabus 200mg av kompis men dem er som nevnt litt gamle . Jeg har troen på at et par antabus i uken vil gjøre jobben og jeg vil klare og holde dette Øl suget mitt borte . Jeg har i grunn ikke noe problem sånt at jeg frykter at jeg blir alkis men er mer økonomien jeg er redd for . Sitter på hus og har mye og betale på men føler det går «litt» mye penger i dass med all denne festingen som har fåregodt siste tiden . Planen er jo bare og bruke disse 200mg tabletter en liten stund så kroppen / hode blir vant med og gå uten alkohol .

Mann, 40 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Først og fremst vil vi si at det er bra at du ønsker å redusere/kutte forbruket – det vil nok lønne seg. Så vidt vi vet, vil du ikke bli dårlig av å ta Antabus som har gått ut på dato. Men det kan tenkes, som du sier, at effekten vil være noe svakere enn ellers. Vi vil likevel anbefale at du forhører om dette med en farmasøyt ved et apotek, da vi har noe begrenset medisinsk kompetanse.