Hei. jeg snortet 4 linjer med amfetamin fredag 27. april. og det var første gangen jeg prøvde det. helt siden jeg tok det har hjertet mitt gått fort og det virker som om jeg har brystsmerter. jeg syntes det er veldig ubehagelig. igår/idag vurderer/vurderte jeg å kontakte legevakten for å sjekke hjertet mitt. nå har jeg feber, vondt i hodet og vondt i halsen. går dette bort av seg selv eller burde jeg kontakte en lege? jeg vil helst ikke si til noen at jeg har tatt amfetamin

Mann, 19 år fra Hedmark


RUStelefonen svarer:

Høy puls og høyt blodtrykk er en vanlig virkning av amfetamin. Det er imidlertid ikke vanlig at det varer i mange dager. Noen kan oppleve panikkangst eller sterk uro etter bruk av amfetamin med symptomer som hjertebank og en følelse av at man ikke får puste. Dette går normalt over av seg selv, men skulle det ikke gjøre det vil vi anbefale deg å kontakte helsepersonell.