Jeg har en policystisk nyrefunksjon og for hver måling stiger jeg som regel med 10 i kreatin for hver mnd. Jeg er nå målt til 180, forrige måned 170. Stigningen har vært rask det siste året. Jeg lurer på hvor fort det kan gå før jeg evt. står overfor en transplantasjon. Hva skjer når jeg overstiger 200? Jeg har et væskeinnhold i cyster på ca 8 ltr. Det er tungt og nyrene begynner å ta mye plass. Sliter med mat og vondt å sitte. Vi holder på å utrede min kone for å være min donor. I første omgang har hun riktig blodtype. Nå er det vevsprøver som gjenstår. Hadde satt pris på svar.

Mann, 42 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Vi som arbeider på Rustelefonen er ikke medisinsk utdannet og kjenner ikke til din situasjon, det er derfor vanskelig for oss å gi deg informasjon når det gjelder problemene knyttet til dette. Vi anbefaler deg å ta kontakt med legen din og få hen sin vurdering . Eventuelt be om henvisning til en spesialist hvis det er behov for det.