Hva er forskjellen mellom hasj og kokain

Mann, 12 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Kokain er et sentralstimulerende stoff. Det er (vanligvis) et hvitt pulver som folk sniffer i nesa. Rusen varer kort tid, ca 30-60 minutter, og gir en følelse av våkenhet, høy selvtillit og mye energi. Tretthetsfølelsen blir undertrykket. Andre vanlige effekter er at man blir:

Hasj er et dempende og hallusinogent stoff som fremstilles av plantesaft og annet materiale fra planten Cannabis sativa. Hasj er mest vanlig å røyke, men det kan også spises. Den akutte rusfasen kjennetegnes også av visse psykologiske symptomer; f.eks. høy tankeaktivitet, forsterkede følelses- og sanseinntrykk, lattermildhet, økt innadvendthet eller utadvendthet (avhengig av brukerens personlighet), samt en følelse av avslapning og velvære. En god del brukere opplever også akutt angst og ubehagelig paranoia av hasjrusen.

Du kan lese mer om hasj og kokain på våre nettsider.