Hei, jeg har skrevet under ruskontrakt med barnevernet. Gir urinprøve engang i mnd, ga urinprøve igår og fyrte på en joint rett etter prøven siden jeg følte for det. Gir urinprøven hos fastlegen min, så urinen blir sendt til lab og blir testa ordentlig. De sjekker eventuelt om thc prosenten blir høyere. Har lest at THC er ute av urinen etter en uke, lurer på om det gjelder dette også? Får jeg negativt på neste urinprøve jeg gir eller blir det positivt siden jeg tok meg en joint 30 dager før urinprøven?

Mann, 17 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Det stemmer at etter et engangsinntak av hasj vil THC kunne påvises opptil en uke i urinen, så prøven vil nok være negativ. Hadde du positive THC verdier i urinen sist gang du avla prøve, vil nok verdiene synke langsommere enn om du ikke bruker noe.