Hvor mange ml Paracet er dødelig for en 15-16 åring på 53 kg?

Kvinne, 16 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Det blir en type brukerveiledning vi ikke gir. Vi skal ikke gi deg en oppskrift på hvordan du kan skade deg selv.

Hvis dette er noe du planlegger, vil vi mye heller oppfordre deg til å finne et godt hjelpetiltak som passer for deg. Det er mange som har det vanskelig i perioder, men da er det viktig å huske at det finnes hjelp å få. Og da er det selvsagt også viktig at du faktisk ber om denne hjelpen, slik at andre vet at du trenger den. Nå vet ikke vi så mye om deg og din situasjon, eller om du har forsøkt å få hjelp tidligere. Men du kan f.eks. snakke med venner, familie, helsesøster eller andre ansatte på skolen din, legen din, en helsestasjon for ungdom, eller Mental Helses døgnåpne hjelpetelefon 116 123. Du bør også se på denne artikkelen om hvordan du går fram for å få innvilget psykologhjelp. Hvis du allerede har forsøkt ett eller flere av disse tingene – fortsett å prøve, til du finner noe som fungerer for deg. Det viktigste vil uansett være å identifisere konkret hva som er problemet, og konkret hvordan du kan jobbe med det for å få det bedre i livet ditt. Det kan være vanskelig på egenhånd, men veldig mange opplever at det hjelper å få litt hjelp og støtte.