Uføretrygdet – ønsker å slutte med Subutex

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har vært nå i lar i 8 år .ønsker å slutte med subutex . dosen min om dagen er 20 mg . Har funnet ut at det ikke er verdt å bruke subutex og derfor lyst å skrive meg ut av lar . Får masse smerter dårlig søvn ,er trøtt ,dårlig fordøyelse . Må spøre legen hver gang eg ska gjør noe som tar meir en en uke da eg henter subutexen på ukesnivå . er blitt en plage det og da eg sjelden får noe respons fra legen og ikke kan gjør ting eg ønsker . hva skal til for å slutte med subutex 20 mg dagelig i 8 år . Trenger jeg noe annet en perjode for å i det hele tatt greie å gjenomføre en avslutning av subutex gifta .

Mann, 52 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Det siste spørsmålet først: Du kan kanskje trenge noe annet i en kortere periode når du skal gå helt av Subutex. Feks. noe tilsvarende en bruker i avrusning, til å sove på, til å bli litt roligere osv. Dette kan du tenke på når du kommer så langt. Det første du må gjøre er å lage en plan for nedtrapping. Dette må gjøre i samråd med noen som kan det (ev. noen som har gjort eller skal gøre det samme). DU kan rådføre deg med LAR.Nett, som er en brukerorganisasjon for LAR-pasienter.

Det går fint å trappe temmelig langt ned på Subutex uten innleggelse. Du kan trolig trappe deg ned til omtrent 4 mg (kanskje enda lengre også), uten å merke særlig til abstinenser. Det forutsetter at du bruker god tid. Dersom du går systematisk og langsomt til verks, kan dette gå!

Snakk med LAR-Nett. Snakk også med din LAR-kontakt og din fastlege om å lage en plan for hvordan du skal gå frem. Dersom du er misfornøyd med fastlegen din, kan du bytte fastlege.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.