Sobril + betablokker (Propranolol)

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei,
Jeg har fått resept på Sobril (10mg) av fastlegen min. Jeg bruker ikke medisiner (eller alkohol) til vanlig. Sobrilen er skrevet ut for bruk i en helt konkret og krevende situasjon, hvor jeg trenger litt hjelp for å være rolig, og samtidig klar i hodet.
Det er snakk om et møte som varer 3 – 4 timer, hvor jeg tidligere (uten Sobril) har blitt skjelven på hendene, fått høy puls og blir stiv i kroppen og ullen i hodet. Jeg er trygg på stoffet som skal formidles i møtet, men blir svært hindret av de fysiske reaksjonene jeg får.
Jeg har avtalt med fastlege at jeg skal gjøre en test ved å ta en Sobril hjemme, og observere hvordan det fungerer på meg før jeg evt bruker det i møtet.
Jeg fikk Propranolol for en tid tilbake – dette til samme formål, men opplevde ikke at det fungerte nevneverdig da jeg gjorde en test hjemme.
Jeg er generelt skeptisk til medisiner, men ser at det være til god hjelp for meg i en konkret situasjon.
Spørsmålet mitt er: Kan jeg ta en Sobril + Propranolol sammen for å roe ned nerver/ fysiske reaksjoner, eller er dette en farlig/ ikke anbefalt kombinasjon? Jeg vil uansett teste det ut hjemme først, slik at jeg evt er forberedt på hvordan reaksjonen min er.
Håper dere har mulighet til å svare.

Kvinne, 44 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Vi finner ingen kjente interaksjoner mellom disse virkestoiffene på Felleskatlogen. Men det betyr ikke at de ikke kan forekomme. Dersom den samme legen har skrevet ut begge medisinene, vil vi tro h*n hadde sagt noe dersom de ikke skulle blandes.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.