Hva er dødelig dose for Zopiclone actavis, sliten sånn sinnsykt med å sove og nå har jeg tatt 4 tabletter, altså 20mg Zopiclone.

Mann, 22 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke er en akutttjeneste, og det kan ta opp til 7 dager å få svar på spørsmål du sender inn. For problemstillinger som krever umiddelbart svar, ring Giftinformasjonen  22 59 13 00, legevakt 116117 eller AMK 113.

Følgende kan leses i felleskatalogen om overdosering Zopiklon: Voksne: 22,5-50 mg ga lett, 40 mg til eldre ga lett, 50-100 mg ga lett til moderat, 100 mg ga alvorlig (dyp bevisstløshet) og 187 mg sammen med alkohol ga alvorlig forgiftning.

Så fremst du ikke har tatt andre legemidler/rusmidler (inkludert alkohol), kan du da forvente en lett forgiftning av 20 mg Zopiclone.

Zopiclone er vanedannende, og langvarig bruk medfører ofte behov for doseøking. Vi vet ikke om det er dette som kan være årsaken til at du ikke får effekt av en enkeltdose, men vi anbefaler deg uansett å snakke med legen for alternative måter å få sove på.