hvor mange mikromål pr liter blod?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hei, jeg lurer på hvor mange micromål pr liter blod som er normalt ved behandling av adhd, med dextroamf

Mann, 36 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Det er ikke vanlig å angi normaldosering av deks(tro)amfetamin i form av mikromol per liter fullblod, og det er ulike grunner til det. For eksempel er det slik at ulike personer har behov for ulike doser for å oppnå samme effekt – f.eks. pga. toleranse, kroppsbygning, styrkegrad av ADHD og lignende. Det er også slik at mikromol per liter fullblod vil være ulikt kort tid etter inntak, enn ved flere timer etter inntak, selv om det i begge tilfeller dreier seg om en normaldosering. Derfor regner man heller normaldosering i form av inntatt mengde av legemiddelet per døgn, og du finner veiledende informasjon om dette i Felleskatalogens omtale av Attentin og Dexamfetamine (se avsnitt om dosering).

Men, ut ifra teksten om Attentin, fremgår det bl.a. at et inntak á 5 mg. (som er en vanlig enkeltdose ved oppstart av behandling), vil gi en konsentrasjon omtrentlig tilsvarende 11,5 ng/ml etter 1,5 time. Dette tilsvarer 0,036 mikromol per liter fullblod.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.