Hasjbruk og barn

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei.

Jeg har ei gift venninne som har ett barn frafør, og mannen har også ett barn. De bruker å røyke cannabis i perioder hvor barnene ikke er tilstede. Enten hos barnemor/barnefar eller overnatting. Hva vil barnevernet si om dette? Kan de frata disse personene omsorgen?

Kvinne, 30 år fra


RUStelefonen svarer:

Barnevernet sitt mandat er først og fremst å sørge for at barn har det godt, og får sine behov dekket. Hvis barnevernet vurderer at disse barna ikke blir utsatt for noen form for omsorgssvikt er det ikke sikkert at de vil si så mye om dette.

Uansett er det lite sannsynlig at dette paret mister omsorgen for barna sine kun pga hasjrøyking når barna ikke er i huset. Dersom barnevernet finner grunn til bekymring vil de først og fremst tilby hjelp slik at omsorgsovertakelse ikke blir nødvendig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.