Hei
Jeg er en mann på 39 år som nettopp har hatt meg fem dager på fylla i julehelgen. Da jeg sluttet å drikke, kom angsten, skjelvingen osv, altså en skikkelig abstinens. Nå har jeg vert edru i fem dager, startet opp treningsrutinene mine og går på jobb. Problemet er at jeg ikke får sove, har vert så og si søvnløs siden jeg tørket opp. Syns dette er veldig ekkelt. Er dette normalt, og når vil jeg i såfall få sove igjen?
Jeg er ikke alkoholiker, men har problem med å slutte å drikke etter en fest. Drikker da kanskje i flere dager, men starter ikke å drikke igjen før etter at jeg har vert på jobb. Men nå i julehelgen kunne jeg drikke hele dagen siden jeg hadde fri.
Jeg har noe vallergan liggende fra tidligere som ikke har noe med alkoholproblemet å gjøre. Kan det vere lurt å ta noen slike noen dager kanskje? Ser vertfall det at det skal bli noen mnd til neste gang jeg drikker.
Hilsen en trett mann.

Mann, 39 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Det er ikke uvanlig å få problemer med søvnen etter en intens drikkeperiode. Søvnproblemene dine vil sannsynligvis avta etter en stund. Skulle det ta tid, så kan Vallergan være ok å bruke i samråd med legens foreskriving. Du kan også ha nytte av å sjekke denne artikkelen: Bedre søvn uten medisiner (Helsenett.no).