går ikke på beroligende vanlig men har fått valium når jeg er ute og flyr. og det har fungert fint. skal nå inn i MRrøtgen nå på torsdag . Har også klaustrofobi så det er ikke så enkelt dette her . Fikk nå stesolid får å ta en på torsdagen. Prøvde å ta en i går kveld men syntes ikke den virket i det hele tatt. Derfor lurer jeg på om det er noe forskjell på de 2 medikamentene. Angsten for MR har jeg vel fra da jeg hadde 5 slag på ei. Fungere fint i kvardagen men reagerer veldig hvis jeg gruer veldig for ting jeg ikke rår over sev. Bruker Marevan og en del andre tabletter daglig.

Kvinne, 48 år fra Sør-Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Dette høres litt rart ut, for Stesolid og Valium inneholder samme virkestoff. Det kan hende du har fått ulik mengde virkestoff i de forskjellige preparatene, eller (temmelig usannsynlig) at du har reagert på innholdsstoffer i Stesolid.

Stesolid inneholder: Diazepam 2 mg, eller 5 mg, laktosemonohydrat, og hjelpestoffer.

Valium inneholder: Diazepam 5 mg, laktose 100 mg. Fargestoff: Jernoksid (E 172).

Håper du kan ta dette opp med legen som foreskriver og heller få Valium!