Moren min drikker, i hemlighet og juger om det hun er snart på vei til å bli en alkoholiker hva gjør jeg

Kvinne, 15 år fra Hedmark


RUStelefonen svarer:

Dette er leit å høre, og du er dessverre ikke den eneste som opplever slikt. Det første vi tenker på er at hvis du ikke har gjort det bør du snakke med en voksen om det som kan ta det opp med moren din.

Har du gjort det, eller du ikke kjenner en annen voksen som er venn eller i familie med henne, bør du ta kontakt med helsesøster på skolen eller Helsestasjon for ungdom der du bor. Det hjelper ingen at moren din utvikler ett alvorlig alkoholproblem. Du er mindreårig, og har rett til omsorg fra en mor som du kan føle deg trygg på. Du må gjerne ringe eller chatte med oss i RUStelefonen. Du kan også gå inn på Barweb hvor du kan dele og treffe andre som er i samme situasjon som deg. Du kan også snakke med Kors på Halsen.