Jeg har fått morfin av sykehus og lege i ca 1.5 år. Nå får jeg 25micro fentanyl (5stk) bytter hver 3 dag. Ønsker å slutte . Får oxy contin og oxynorm (3×30 depot) og( 60 mg oxynorm) får sobril da jeg får angst.. noe enormt og imovane for søvn.
Har mye snerter i gallegang og mage som har ført til dette behøvet. Hvor lang tid kan jeg tenke at det vil ta å slutte… kan jeg dø av å slutte?? Kan jeg dø hvis jeg ikke slutter. Er som sakt under smerteteam og psykiater.

Kvinne, 50 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Rent generelt kan vi si at hverken det å slutte med disse legemidlene, eller å bruke dem i samsvar med lege, er dødlig.

Hvor lang tid det tar å slutte med medikamenter er svært individuelt, det kommer blant annet an på årsaken til bruk og helsetilstand. Vi vil tro at den som kan svare deg best på dette er legen som forskriver medikamentene dine, så vi anbefaler deg å ta det opp med han/henne.