Jeg har brukt Apodorm 5 mg.i ca.en og en halv måned nå. Da tar jeg 3/4 av en hel tablett. Jeg tenker å trappe ned gradvis. Jeg gjorde det samme i fjor vinter, og trappet helt ned/ seponerte til sommeren, altså ca.et halvt år. Det gikk veldig fint, og jeg har ikke hatt noen bivirkninger eller abstinenser, og sov helt uten medisiner i noen måneder, før jeg fikk søvnproblemer igjen i høst. Nå lurer jeg på om jeg kan seponere raskere, eller bør det være over flere måneder? Hva anbefaler dere? Jeg tenker å være med på et søvnkurs i februar, og da er det vel ikke lurt å gå på tabletter… Takk for svar.

Kvinne, 52 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Vi vil anbefale deg å snakke med de som har søvnkurset, eller legen som foreskriver Apodorm. Generelt er det lurt å bruke lang tid på nedtrapping, da dette vil gi mindre abstinens. På den annen side, jo fortere du trapper ned, jo raskere blir du medikamentfri. Det er viktig å lage en plan i samråd med helsepersonell som også kan gi støtte underveis.

Lykke til på kurs!