Hva skjer om man tar 10 naproxen samtidig? Hvilke skader kan man få?

Kvinne, 15 år fra Oppland


RUStelefonen svarer:

Alle medikamenter skal brukes som foreskrevet av lege og/eller etter retningslinjer i pakningsvedlegget. Naproxen er en revmatisk medisin, og som alle andre  medikamenter gir den bivirkninger, og som ofte vil øke med mengden som brukes. Overdoserer eller tar du mer Naproxen enn foreskrevet vil du nok oppleve sterkt ubehag, og det er også fare for at du skader organer i kroppen som f.eks nyrer,  blødning i mave etc. Du kan lese mer om virkning og bivirkninger som Napren (tilsvarende Naproxen) gir i Felleskatalogen.

Du skriver ikke noe om hvorfor du vil ta en så stor dose medisiner. Er det fordi du vil eksperimentere? Har du det vanskelig og tror det hjelper og spise medisiner? Uansett årsken bør du snakke med noen om det. En voksen du stoler på, Helsestasjon for ungdom eller en annen du tror kan hjelpe deg. Du kan også ringe eller chatte med Kors på Halsen anonymt.