Hei.

Jeg arbeider som ansvarlig bartender i en lokal pub, og vi kommer av og til over rus hos våre gjester som ikke er alkoholbasert. Jeg var ikke klar over sidene deres og hvilken informasjonskilde de utgjør.

Spørsmålet mitt er – finnes det en veileder som f.eks er rettet mot pub, bar og restaurant som kan brukes overfor ansatte i hva de bør se etter ? Vi har forespurt det lokale politiet, men de har ikke anledning og våre ansatte er unge og flyktige 🙂

På forhånd takk
[innlegget er redigert for å ivareta anonymitet, red.]

Mann, 45 år fra Oppland


RUStelefonen svarer:

Det er bra at du etterlyser tiltak for å håndtere dette problemet. Kanskje vil du finne nyttig informasjon og/eller bistand, kurs o.l. ved å kontakte NNPF, som bl.a. jobber med denne typen problemstillinger. Det samme vil du muligens også finne hos KoRus Øst.

For øvrig vil vi tipse om våre faktasider om rusmidler, der du under hvert enkelt rusmiddel vil finne et avsnitt om tegn og symptomer på bruk.