Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Ecstasy og eventuelle hjerte og karsykdommer?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, Jeg lurte litt på hva fysisk er faren med Extacy er mht eventuelle hjerte og karsykdommer? Går dette mest ut på at folk ofte tar Extacy og så overanstrenger seg feks på rave, eller er det noe direkte fysisk som er ekstra belastende på hjertet i stoffets virkning?

Kvinne, 44 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

MDMA (virkestoffet i ecstasy) er et stimulerende (og hallusinogent) stoff. Alle stimulerende stoffer gir en akutt belastning på hjertet under påvirkning. Hvor risikabelt dette er når det gjelder hjerte- og karsykdommer, vil variere etter dose, hyppighet på bruken, og brukerens (arvede) disposisjoner. Faktorer som arvelige disposisjoner kan være en viktig sårbarhetsfaktor. De utløsende årsakene vil nok være sammensatte i de tilfeller hjerte- og karsykdommer forekommer i sammenheng med MDMA. Man kan tenke seg en situasjon der en person som er sårbar fra naturens side tar en stor dose og samtidig fester på en måte som er belastende for hjertet. Dette vil nok kunne være risikabelt mht. akutte skader.

Du finner mer informasjon på våre sider om MDMA/ecstasy.

MDMA (virkestoffet i ecstasy) er et stimulerende (og hallusinogent) stoff. Alle stimulerende stoffer gir en akutt belastning på hjertet under påvirkning. Hvor risikabelt dette er når det gjelder hjerte- og karsykdommer, vil variere etter dose, hyppighet på bruken, og brukerens (arvede) disposisjoner. Faktorer som arvelige disposisjoner kan være en viktig sårbarhetsfaktor. De utløsende årsakene vil nok være sammensatte i de tilfeller hjerte- og karsykdommer forekommer i sammenheng med MDMA. Man kan tenke seg en situasjon der en person som er sårbar fra naturens side tar en stor dose og samtidig fester på en måte som er belastende for hjertet. Dette vil nok kunne være risikabelt mht. akutte skader.

Du finner mer informasjon på våre sider om MDMA/ecstasy.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.