Overdose

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Er overdose på valergan, nozinan, voltaren, ibux og paracet dødelig vist dette blir tatt sammen?

Kvinne, 17 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Hvor mye som skal til av ett eller flere medikamenter for å få overdose er alltid vanskelig å gi noe sikkert svar på. Vi svarer heller ikke på spørsmål om hva slags medikamenter, kombinasjoner og mengder som gir overdose eller dødelig utfall. Ved for høyt inntak kan det også oppstå livsvarige skader på vitale organer så som f.eks. lever. Derfor vil vi ikke gi deg en oppskrift på hvordan du skal ta medisiner slik at du blir dårlig eller overdoserer.

Det vi derimot har lyst til å si mer om og orientere om, er at hvis årsaken til at du ønsker å ta en stor mengde medikamenter (og evt. overdosere) skyldes at du ikke har det bra, er det bedre å ta tak i det. Det å prate om vanskelige ting, slik som selvmordstanker, kan føles som en enorm lettelse. Vi lurer på om du kan snakke med legen din eller den som skriver ut medisiner til deg om dette. Eventuelt en venn, en forelder eller en annen helsearbeider. Det er viktig at du får hjelp og noen å snakke med slik at du ikke skader deg selv. Har du det veldig vanskelig, så finnes det alltid muligheter for å bli bedre og få det bra. Det finnes også sunne måter å få pause fra hverdagen på, annet enn å ta en overdose. Du kan ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor, og Kirkens SOS. Du kan også ringe Mental Helse sin hjelpetelefonen på tlf.116 123, den er gratis og døgnåpen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.