Ekspeditør – Pinex Forte, alkohol og nedtrapping

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Bruker 3 pinex forte daglig .noen ganger 1 eller 2..pga kronisk hoftesmerter..er det mye..ønsker å trappe ned ..Hvordan. .noen ganger tar jeg en øl eller 2 for kodens skyld .hvor farlig er det..føler meg så frustrert og engstelig. .

, 61 år fra Vestfold


RUStelefonen svarer:

Når det gjelder spørsmål om nedtrapping, er dette noe fastlegen din i utgangspunktet skal kunne være behjelpelig med. Generelt er det viktig å skrive en nedtrappingsplan som er mest mulig forsiktig, og som bruker god tid. Mengden du bruker er ikke nødvendigvis spesielt mye, men så sant den gir opphav til frustrasjon og ubehag, er det god grunn til å påbegynne en slik nedtrapping.

Når det gjelder kombinasjon av Pinex Forte og alkohol, er dette noe som generelt frarådes. Hvorvidt blandingsbruk kan kalles farlig vil ofte være et spørsmål om mengde, og mengden du beskriver vil sjelden medføre forgiftningssymptomer – likevel er dette et grenseområde man bør trå varsomt i, ettersom det er en ikke ubetydelig risiko involvert. Igjen bør du snakke med din lege om dine utfordringer og frustrasjoner, slik at du kan finne en strategi for å påbegynne veien til et enklere liv.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.