Har fått et forverret ryggproblem og fikk i den anledning utskrevet Tramadol 50mg som taes 1 gang om dagen, fortrinnsvis om kvelden sammen med Arthrotec og paracet, har nå tatt dette siden den 16/5, lurte da på hvordan det er med bilkjøring, for det står en trekant på Tramadolpakningen, men legen sa ikke noe om det da jeg var der å fikk den foreskrevet, har til nå tenkt på det som alkohol og ventet 8 timer eller mer.
vil være takknemlig for svar.

Mann, 67 år fra Hedmark


RUStelefonen svarer:

Tramadol er et B-preparat og virker smertelindrende (opioid). Du har forholdt deg etter gjeldende anbefalinger ved å ha ventet 8 timer eller mer etter inntak av Tramadol. Så lenge man bruker under 150 mg Tramadol per døgn – og det er foreskrevet av lege oppfyller, man helsekravene til bilkjøring. Medisinene du oppgir å bruke samtidig medfører ingen trafikkfarlige interaksjoner sammen. Vi anbefaler deg uansett å kontakte legekontoret/legen din og spørre, siden de kjenner deg og din bakgrunn.