Ingen symptomer etter jeg stoppet med snus

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har snust omtrent i litt over 3 år.
det første året tok jeg kanske 1-3 dagelig og de neste 2 årene var det omtrent litt mer enn 1 boks i uka.
Her om dagen skulle jeg bevise for meg selv og andre at jeg ikke var avhengi og stoppet å snuse på dagen. Den neste uken merket jeg ingen symptomer, ikke noe sug. Jeg prøvde å ta en etter en uke og det føltes bare ubehagelig og jeg ble litt småkvalm som jeg ble da jeg startet å snuse. Hvorfor er det sånn? Kan jeg være imun mot å bli avhenigi av nikotin? Har hørt at en liten gruppe mennesker ikke kan bli det. Har aldri følt meg avhengi heller. Har ikke tatt en eneste snus siden denne. Bare virker litt rat å gå fra 6-7 snus om dagen til 0 uten å merke noe. Jeg har også alltid snuset ekstra strong.

Mann, 18 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Det er flott å høre at du ikke har blitt avhengig av snus. Vi kjenner ikke så godt til det du beskriver, nikotin regnes jo for å være temmelig avhengighetsskapende. Men, tobakk er ikke vårt fagfelt. Det regnes ikke som et rusmiddel. Vi ville kanskje se på nettsidene til Slutta, de er veldig gode på nikotin, tobakk, snus og andre ting i den kategorien.

Håper du finner svar der og fortsatt holder deg snusfri. Gratulerer med det!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.