Startet med sobrilfor panikk angst i forb med jobb oggstress. Tar kun i situasjoner som er krevende. Hva anbefales videre?

Kvinne, 50 år fra Finnmark


RUStelefonen svarer:

Hvis du har nytte av Sobril mot panikkangst, legen har foreskrevet det og du anvender dem forsiktig og ikke for ofte, så har ikke vi noen innsigelser mot det. Men stress er jo noe de fleste må forholde seg til i hverdagen. Det finnes mange gode alternativer for å motvirke stress og angst. Noen bruker samtaleterapi med psykolog, gåturer, trening, hobbyer, yoga eller annen meditasjon. Å ta seg tid til venner og familie forebygger også stress.

Det er bra at du tenker på hva som kan gjøres utover å ta Sobril. Hvis du ikke har diskutert dette med legen din så anbefaler vi deg det. Ettersom hvor du bor finnes det kanskje behandlingstilbud i ditt nærmiljø, både mot stress og panikkangst? Du kan kanskje kontakte angstringen på telefon 22 22 35 30 (åpen hverdager, 10-14)? Der får du kontakt med flinke folk som kan mye om emnet. Du kan også ringe anonymt til oss i Rustelefonen på telefon 08588 (11-17) for en utdypende samtale. Da kan det være lettere å gi deg mer konkrete råd.