Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg har et problem…

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Eg har et problem me alkohol, jeg drikker mye, hjelp,

[Spørsmålet er redigert for å ivareta innsenders anonymitet, red.]

Mann, 17 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Du skriver veldig kort, så det er ikke så godt for oss å forstå hva, og hvor stort problemet ditt med alkohol er. Drikker du for mye når du er på fest, eller i andre sosiale sammenhenger? Eller drikker du generelt for mye?

Drikker du for mye på fest og/eller i andre sosiale sammenheng kan det være lurt å følge noen enkle råd. Bestem deg på forhånd hvor mye du skal drikke, drikke øl og vin med lavere alkoholprosent enn brennevin, og drikk alkoholfrie drikker i mellom hver enhet alkohol. Du kan også laste ned RUStelefonens Drikkeapp til hjelp for å planlegge hvor mye du skal drikke. Med appen kan du også bestemme deg på forhånd for hvor høy din promille skal bli i løpet av kvelden. I din alder er du også mer sårbar for å bli avhengig og pådra deg skader som følge av alkoholbruk, og derfor er det lurt å ta kontroll over alkoholforbruket ditt. Du kan lese mer om det i denne artikkelen «Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol«.

Drikker du generelt for mye og/eller har blitt avhengig av alkohol bør du søke hjelp. Ta kontakt med fastlegen eller helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan de henvise deg videre til den hjelpen du trenger.

Som sagt er det litt vanskelig for oss å forstå problemet når du skriver så kort. Synes du ikke du får den informasjon som du trenger i svaret vi gir deg så ta gjerne kontakt igjen. Skriv inn ett nytt spørsmål, chat med oss mellom kl. 11-17 på hverdager (10-17 på tirsdager og onsdager), eller ring oss på 08588 mellom 11-19 alle dager (10-19 tirsdager og onsdager).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!