Hvor mye koster narkotika?

Kvinne, 11 år 


RUStelefonen svarer:

Det finnes veldig mange ulike typer narkotika. De har forskjellig pris. Her er noen eksempler:

1 gram hasj (ca 3-5 rusdoser) koster mellom 60 og 200 kroner. Prisen avhenger av hvor man kjøper det (i en stor by eller på bygda), hvor mye man kjøper: en person som kjøper 100 gram betaler omtrent 50 kroner per gram, en person som kjøper 1 gram på gaten betaler kanskje 200 kroner for det (den som selger sier f.eks. «dette er et gram det koster 150», men det er egentlig 0,7 gram).

1 gram amfetamin koster mellom 200 og 700 kroner. Her er det akkurat som med hasj: om man kjøper mye/lite, hvor i landet, hvem man handler av osv. 1 gram amfetamin er ca 2-5 doser.

1 gram heroin koster ca mellom 800-1800 kroner. Her er det akkurat som med de andre stoffene. Særlig når det gjelder heroin er det slik at på gaten sier de som er der at «dette er et halvt gram», men det er egentlig 0,3 gram, for eksempel.

Piller kan også være narkotika. Beroligende piller selges på gaten til de som bruker det ulovlig. De pillene koster da fra 12 kroner opp til over hundre kroner for én pille alt etter hvilken type det er og hvor mange som blir kjøpt.