jeg tok akkurat overdose på antideprisive piller som heter fontex… hva tror du skjer?

Kvinne, 15 år fra Telemark


RUStelefonen svarer:

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at vi ikke er en akuttjeneste; det kan ta opptil flere dager å få svar via vår spørsmål og svar-tjeneste. Har du tatt for mange tabletter så ta kontakt AMK 113, Legevakt 116 117, eller Giftinformasjonen 22 59 13 00.

Symptomer på overdose av Fontex kan være: kvalme, oppkast, kramper, hjerteproblemer (uregelmessig hjerterytme og hjertestans), lungeproblemer og endring i mental atferd; fra opphisselse til koma.

Du skriver ikke noe om hvorfor du har tatt en overdose med Fontex. Vi antar at du har det vondt, fysisk eller psykisk, og da er det bedre om du snakker med noen om det, enn at du skader deg selv. Du kan ringe eller chatte med Kirkens SOS som er døgnåpne på telefon 22 40 00 40. Kors På Halsen har også både telefontjeneste, chat, chatterom og tar imot spørsmål. Du kan også ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor.

Du er også velkommen til ta kontakt med oss på telefon 08588( alle dager 11-19, langåpent tirsdag og onsdag 10-19) eller på chat ( hverdager 11-17. langåpent tirsdag og onsdag 10-17).