Er fostermor til ei jente på 16,som for 25 min tok 3 Ritalin kapsler a 20mg,hva kan skje??

Kvinne, 58 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Jenta har fått i seg en dose (60 mg) – tilsvarende maksimal dagsdose for barn over 6 år. 80 mg er høyeste dagsdose hos voksne. Det som vil skje er at hun kan få en del bivirkninger, hvor de vanligste er kvalme, munntørrhet, nervøsitet, søvnløshet, hodepine, manglende apetitt og pratsomhet. Skulle hun få veldig plagsomme bivirkninger kan det være et tegn på overdosering/forgiftning, og dere bør da kontakte legevakten på 113.

Siden hun svelget kapsler vil det ta lenger tid før virkningen setter inn for fullt. Virkningene vil avta etter omtrent 12 timer.

Vi gjør oppmerksom på at vår spørre-tjeneste ikke er en akutttjeneste, og at det i noen tilfeller kan ta opp til 7 dager å få svar. Ved tilfeller som krever akutt svar, ring Gift-informasjonen 22 59 13 00, legevakt 116 117 eller AMK 113.