Narkotika

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg har en skoleoppgave om narkotika, tobakk og alkohol. Hvilke skader på kroppen kan man få ved bruk av disse stoffene?

Kvinne, 15 år fra Vestfold


RUStelefonen svarer:

Det finnes veldig mange ulike typer narkotika, som har veldig ulik virkning fra hverandre. Dette betyr at mulige skadevirkninger også er tilsvarende forskjellige. I tillegg til dette vil det ha stor betydning hvem som bruker stoffet, hvilket stoff som brukes, hvor mye og hvordan dette brukes. Vi anbefaler at du leser om de ulike typene narkotika på våre faktasider om rusmidler – der kan du lese om virkninger/bivirkninger av hvert enkelt stoff.

Tobakk er noe som faller utenfor vårt kunnskapsområde dessverre – anbefaler at du leser denne artikkelen fra Helsenorge, om røyking og helseskader.

Når det gjelder alkohol vil det være på samme måte som med narkotika – at mulige skadevirkninger avhenger av personen som drikker, samt hvordan og hvor mye vedkommende drikker. Vi anbefaler at du leser våre artikler virkninger/bivirkninger og forgiftning av alkohol for informasjon om helseskader. Se også Helsenorges artikkel om alkohol og helse.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.