LSD Allergi ?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg tok LSD i går, og i det effektene begynte å komme kjentes det ut som det rant en metall/blodsmakende væske rundt i munnen min. Jeg sjekket inni munnen og det var ingen ting der. Når effekten var ferdig var tunga mi ganske hoven, halsen hoven, og jeg hadde en rar følelse i svelget. Vet dere hva dette kan være ? Er jeg allergisk mot LSD?

Takker for svar, hilsen mann 18

Mann, 18 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke kjent med at LSD skal kunne utløse allergiske reaksjoner. Men hva vi vet er at LSD frigjør histaminer i systemet ditt, som i høye konsentrasjoner kan forårsake allergilignende reaksjoner (histaminer er stoffer som kroppen skiller ut for eksempel i forbindelse med betennelser og allergiske reaksjoner). Enkelte er mer sårbare for slike reaksjoner enn andre.

Det kan derfor hende at det finnes en sammenheng her – selv om dette altså kun er spekulasjon fra vår side. En annen mulig teori er at det ikke var selve LSDen du reagerte på, men snarere noe i papiret det ble administrert på.

Hva du evt. kan gjøre er å kontakte din fastlege og be om en allergiprøve – dersom du har noen påviselige allergier, kan kanskje dette hjelpe til med å oppklare hvorfor du reagerte på denne måten av LSD.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.