Kjøring ved bruk av smertestillende

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har resept på paralgin forte som jeg tar med behov i dårlige perioder kan jeg ta inntil 4 tbl. Hvor lenge må jeg vente før jeg kjører bil har forstått det slik at det har blitt strengere regler nå. Har ikke fått noen restriksjoner av lege.

Kvinne, 45 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Når det gjelder fast forbruk av legemidler i medisinsk sammenheng, finnes det retningslinjer for mengde og tidsrom for bruk i tilknytning til å overholde helsekravene for å ha førerkort. Dette bør du snakke med legen din om.

Norsk Helseinformatikk skriver på sine sider: «Ved bruk av narkotiske smertestillende medisiner (opioider) alene, innenfor veiledende dosegrenser for den lidelsen medikamentet brukes for, er helsekravene oppfylt.»  Imidlertid er det ikke sikkert at politiet tar hensyn til dette ved en eventuell kontroll, og du risikerer å få førerkortet beslaglagt da det kan være at du vil vil teste over promillegrensen. Derfor bør du snakke med legen om hvordan du skal forholde deg til dette, og om du eventuelt bør søke om dispensasjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.