Hjerte og hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!
Jeg røyket før hasj opptil flere ganger i uken, nå har jeg trappet ned og i de siste gangene jeg har røyket har jeg blitt svært var på hjertet mitt. Ikke alltid ujevn hjerterytme, men at jeg bare kjenner veldig godt at hjerte er der. Dette kjenner jeg også når jeg er edru noen ganger, og det føles ubehagelig. Er dette normalt?

Mann, 19 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Det er ikke uvanlig at enkelte opplever denne typen fysiologiske abstinensreaksjoner etter å ha kuttet et regelmessig forbruk av cannabis. En slik regelmessig bruk vil på sikt påvirke ditt blodtrykk, hvorpå kroppen etterpå må gjennomgå en viss omstillingsprosess tilbake til normalen. Hvor lang tid dette vil ta er ganske individuelt, men for sikkerhets skyld bør du oppsøke helsepersonell for å utrede dette dersom du ikke merker noen forbedring i den nærmeste tiden. Husk at dette jo også kan skyldes helt andre faktorer, som kan være godt å få eliminert og utredet mer grundig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.