hva er helsefarene ved bruk av narkotika
(svar innen 5 minutter har dårlig tid:( )

Kvinne, 13 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Det kan ta inntil en uke å få svar på nspørretjenesten. Dersom du har dårlig tid, bruk telefonen eller chat.

Det er over 500 ulike stoffer som er klassifisert som narkotika i Norge. Det er ikke slik at narkotika har én type helsefare som er felles for dem alle. Det som er felles for alle rusmidler (alkohol er et rusmiddel!) er:

Noen rusmidler er svært skadelige og kan gi overdose og brå død. Dette gjelder f.eks. heroin (og alkohol i store mengder). Andre stoffer er ikke så farlige for kroppen, men kan påvirke psyken. Dette gjelder f.eks. MDMA/ecstasy. Andre stoffer er egentlig medikamenter, men de kan gi rus og skape sterk avhengighet. Dette gjelder f.eks. morfin og Valium.

Du finner mer informasjon om alle rusmidler på våre faktasider.