Hvordan slutter man med kokain?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg liker kokain. Hvordan slutter man med det?

Kvinne, 14 år fra Finnmark


RUStelefonen svarer:

Det kan være mange grunner til å bruke kokain, og mange måter å slutte på. Vi vet ikke hvor mye du bruker, hvor ofte du bruker, og om du er avhengig? Hvis du bruker lite og ikke opplever deg som avhengig, er det kanskje lett å kutte det ut. Dette kan f.eks. handle om å se på grunnene til at du bruker kokain i det hele tatt, og deretter finne konkrete planer og løsninger for å unngå de tingene som gjør at du bruker kokain.

Hvis du derimot er avhengig, eller opplever at det er vanskelig å slutte, kan det være lurt å få hjelp. Ta kontakt med en voksen du stoler på, helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom.  Vi fant et blogginnlegg fra fartemarthe om hvorfor hun sluttet med narkotika. Kanskje er det interessant for deg å lese, og kanskje hjelper det deg med din egen motivasjon for å slutte. Hvis du trenger noen å snakke med kan du ringe oss på tlf 08588 mellom kl. 11-19 hver dag (10-19 tirsdager og onsdager) chatte med oss mellom kl. 11-17 (10-17 tirsdager og onsdager), du kan ringe, chatte eller skrive til KorsPåHalsen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.