Hei. Jeg har ei venninne som er gravid n hun er i uke 35. Hun har gått opp å ned på medisiner. Men har sluttet for en uke siden med tram og sub for 14 dager siden. hun er veldig redd for at barnet skal komme med abstinenser, hvor stor er sjansen for at barne kommer med abstinenser!? Terminen er om 27 dager.. Hu. Har gått av og på av tram og sub. Men kuttet ut sub for 14 dager siden og tram for 1 uke siden. Hva er sjansen for at barne ikke kommer med abstinenser? hun har hatt perioder der hun har vert ac og på så ikke gått fast. Men av og på perioder fri.

Mann, 38 år fra


RUStelefonen svarer:

Hvis hun ikke har tatt noen opioider den siste uken og ikke opplever å ha abstinenser selv, og ikke tar mer før fødsel vil nok babyen slippe å bli født med abstinenser (litt avhengig av hvor lenge hun går før hun føder).

Hvis dere vil ha mer informasjon om svangerskap og opioider kan dere kontakte Borgestadklinikken som har god kompetanse på dette.