En bekjent døde nylig. Etter hva jeg har hørt var dødsårsaken hjertestans pga blodtap fra blødninger i magesekken. Ambulansen fikk i gang hjertet hans men han var i koma og døde etter noen dager. Denne personen var periodedranker og hadde i ukene forut for dette drukket alkohol fra morgen til kveld i enorme mengder. Det jeg lurer på er om alkoholen kan ha forårsaket disse blødningene. Han brukte også tabletter som er skadelig for maven (dikofenak tror jeg). Han hadde også i lengre tid hatt problemer med svimmelhet og besvimelse.

Mann, 36 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Både alkohol og diclofenak øker risiko for indre blødninger, så begge disse kan ha vært medvirkende årsaker til at din bekjente døde på den måte han gjorde. Utover det blir denne problemstillingen av en såpass medisinsk karakter at vi råder deg til å snakke med helsepersonell dersom du lurer på noe mer rundt dødsfallet.