Jeg har slitt med søvn problem i mange måneder. Har fått zopiklon mylan 7.5 mg. Men jeg er skeptisk til å bruke dem, men har til slutt hørt på legen, og har brukt det 1 uke. Denne uka som kommer skal jeg ta de anna hver natt. Jeg har også fått circadin 2 mg hos en annen lege ( kom meg ikke til min fast lege) disse skal jeg bruke hver kveld i 1 mnd sa legen. Skjønner at det er virkning over tid som skal hjelpe. Men nå lurer jeg på om jeg kan ta circadin fast hver kveld, og i tillegg bruke zopiklon ved behov? Er det en ok kombinasjon? Jeg har på det lengste ikke sovet noe på 3 døgn, og da har jeg måttet ta zopiklon for å få sove..

Kvinne, 48 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Så vidt vi er kjent med, er det ingen betydelige kryssreaksjoner mellom Circadin og Zopiklon. Dette er likevel et medisinsk spørsmål, og et individuelt tilfelle, og følgelig noe du må forsikre deg om via legen(e) som har skrevet ut dine medisiner.