Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kjæresten min oppfører seg skummelt i fylla

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Kjæresten min oppfører seg veldig seksuelt påtrengende når han drikker og politiet har måttet vært innblandet tidligere, han nekter for alt selv i ettertid og sier at jeg overreagerte. Hvordan får jeg han til å se alvoret?

Kvinne, 21 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Det høres ikke bra ut og vi forstår at du reagerer. At du sier klart i fra at måten han oppfører seg på ikke er ok, bør være mer enn nok for at han skal slutte å oppføre seg slik. Om han mener at «fylla har skylda», så er det hans ansvar å få kontroll på drikkingen slik at det ikke skjer igjen. Å skylde på alkoholen er ingen unnskyldning – verken moralsk eller juridisk.  Han sier du overreagerte. Det er hans oppfatning. Du har din oppfatning, og så lenge dette er tilnærminger eller adferd som er rettet mot deg og som du opplever, er det din opplevelse av situasjonen som skal gjelde. Da bør han ta det du sier på alvor, og legge sin egen tolkning av hendelsene til side. Dette bør du formidle tydelig til han.

Om dette skjer gjentatte ganger, og han gjentatte ganger svarer med at det er du som overreagerer, håper vi at du vurderer hvorvidt kjæresten din respekterer deg og om dette er noen du ønsker å ha et intimt kjærlighetsforhold med.  Det er vanskelig å tolke hva du mener med seksuelt påtrengende, men om han på noen måte gjør noe mot deg som du ikke vil, har du rett til å anmelde han, uansett om han er kjæresten din eller ikke. Også en kjæreste skal respektere et nei.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.