Hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dealing av hasj er ulovlig?
Får man straff om man blir tatt?
Om man er med noen som delaer hasj, men man selger, -kjøper eller røyker ikke men blir med en annen person. Er det ulovlig det også? får man straff?

Kvinne, 16 år fra Østfold


RUStelefonen svarer:

Dealing av hasj er ulovlig. Hasj er et narkotisk stoff som står på narkotikalisten, og er særskilt forbudt etter narkotikaforskriften § 5, så både bruk, oppbevaring, salg og kjøp av dette er straffbart.

Om du ikke gjør noe av dette, så gjør du ikke noe ulovlig, selv om du er med noen andre som gjør dette. Spørsmålet blir om politiet vil tro deg på det om dere blir tatt? Det er ikke opp til oss å avgjøre, men vi vil anbefale deg å være forsiktig, evt. la være å bli med når andre dealer (selger/kjøper) hasj. Det er også greit å være forsiktig om du er med andre når de røyker, selv om en urinprøve vil bevise om du har røyket eller ikke om dere skulle bli tatt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.