Hei, i dag tror jeg at jeg har tatt en liten overdose. Jeg har tatt en tablett, concerta 54 MG og to medikinet 10 MG. Kroppen min var veldig rar, jeg klarte ikke å tenke, jeg kunne ikke gå ordentlig, hjerte mitt dunket sykt fort, jeg hørte at det banket. Jeg skalv veldig, var forvirret, anspent og hadde vondt i hodet. Så jeg bare lurer på om jeg har tatt for mye? Og hvor mye man må ta for at det skal kalles overdose ?( jeg skal ta concerta hver dag og medikinet sånn Ca klokka fem på ettermiddagen får å kunne gjøre lekser)

Kvinne, 14 år fra Sør-Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Vi ville kanskje ikke kalle dette en overdose. Men du har nok tatt mer enn det du skulle og de reaksjonene du har opplevd er på grunn av dette. Du bør holde deg til de dosene du har fått beskjed om å ta så går nok det bra i fremtiden. Lykke til med leksene!